neljapäev, 24. august 2023

Mýkonos

Nagu juba kombeks saanud, siis ennelõuna möödus raamatut lugedes, ujudes ja head seltskonda nautides. Peale lõunasööki käivitati taaskord mootor. Ideaalne aeg uinakuks.

Õhtul astume Paradiisi nimelises rannas Mýkonose saarele, mis ei ole eestlastele nii hästi tuntud kui Santoríni, ent ometi on see juba üle 40 aasta üks olulisemaid Kreeka puhkusepaikasid. Kui Santoríni on rohkem romantikutele, siis Mýkonos on pigem vabameelsetele ja pidutsejatele.

Mýkonos on Küklaadide peoloom ning Kreeka vastus Ibizale. Kui Iose osas pean uskuma kohalike juttu, sest oma silmaga seda ei näinud, siis Mýkonose osas saan vastuvaidlemata nõustuda, et just täpselt nii ongi. Õhtuhämaruses muutus ka päevasel ajal viisakas pererestoran lahtise katusega ööklubiks. Omal nahal kogetud.

Aga alustame algusest. Sõidame saare lääneküljel asuvasse keskusesse Mýkonose linna, mis on tuntud ka Hora nime all. Esimese hooga tundub, et olen sattunud Türki või hoopis Indiasse. Suuremat sorti segadus ja rahvaste paabel võtab vastu, aga esimesed sammud juba tuttavatel kitsastel tänavatel ja tunnengi end nagu kodus.

Hora on olemuselt kosmopoliitne, kuid siit ei puudu ka Kreekale iseloomulik sarm. Pimestavvalged puiesteed, kuubikujuliste majade segadik, kitsad tänavad, piltpostkaardilik tuulikuterivi mäekõrgendikul – just sellised on linna tuntuimad vaated.



Mýkonose saar olla hinnatasemelt üks kallimaid paiku terves Kreekas. Täitsa võimalik, et nii on. Igal juhul terve reisi jooksul ei õnnestunud meil kallimalt kuskil süüa kui siin.

Õhtust sööme Interni restoranis, mis on peidetud keset seda eelpool nimetatud kitsaste tänavate rägastikku butiikide vahele ühte siseõue. Alustasime restoranis, mis salamisi pimeduse saabudes ööklubi laadseks tooteks muutus. Tuled kustutati ära, DJ hakkas tasahilju järjest kõvemini muusikat mängima ja mingist hetkest hakkasid sinna kogunema suunamudijad nagu sipelgad suhkrutükile.


Kui meie õhtusöögi lõpetasime, siis pidu alles hakkas tuure üles võtma ja ootajate järjekord ukse taga aina kasvas. Põhjusega öeldakse, et Mýkonos on peosaar.

Jätsime pidutsejad pidutsema ja sõitsime oma lavale tagasi. Täna tuleb öine sõit. Täpselt kell üksteist pandigi mootor käima ning loksutav uni võis alata.

Sellega jäävad Küklaadid selja taha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar