pühapäev, 25. veebruar 2024

Lech am Arlberg. Strolz.

Austria populaarsete suusakuurortide hulka kuuluv Lech on osa Arlbergi suusapiirkonnast. Tegemist on Austria lumerikkaima piirkonnaga, kus suusahooaeg kestab detsembrist märtsi lõpuni. Parimatel aastatel isegi aprilli keskpaigani. Austria mäesuusatamine sai alguse umbes 100 aastat tagasi just siitkandist ja seda tänu oma suurepärasele asukohale ning lumeoludele.

Meie koduküla Lechi peetakse Austria suusatamise hälliks ning kõige lumisemaks ja luksuslikumaks kuurordiks. Väidetavalt armastavad ka kuulsused oma vaba aega just siinsetel nõlvadel veeta.

Lisaks Lechile kuuluvad Arlbergi tuntumate suusakeskuste hulka veel Zürs, St. Anton, St. Christoph ning Stuben. Igal külal on oma lugu ja oma võlud. Kokku on Arlbergi suusapiirkonnas rohkem kui 80 tõstukit ja 260 kilomeetrit laskumisradu.


Kõik suusakülad on omavahel radade ja tõstukitega ühendatud. Nii saab soovi korral mugavalt ühest suusakeskusest teise suusatada. Kui oma võimeid ülehindad või ilm ootamatult talumatuks muutub, siis ei pea muretsema, sest külade vahel sõidavad ka bussid, mis koju tagasi toovad.

Täna oli imeline päikseline päev, mistõttu seadsime nagu üks mees peale hommikusööki sammud suusamäele. Igal aastal avastan enda jaoks uuesti mägede ja suusatamise võlud. Endiselt naudin hommikust esimesena traktorijäljes ja inimtühjal nõlval suusatamist.

Kiiresti sõidetakse rajad päikese käes kuhjadesse. Siit ka põhjus, miks peale lõunatamist mägirestorani terrassil koju mullivanni põgenesin.


Õhtuse jalutuskäigu raames astusin sisse ka legendaarsesse spordipoodi Strolz. Miks Strolz nii eriline on, et maailmakodanikud ainuüksi sellepärast Lech’i tulevad. Nende lugu sai alguse enam kui 100 aastat tagasi, kui hr Strolz avas esimese spordipoe Lech’is. Algselt oli see väike pood, kuid hr Strolzi pühendumus ja kirg suusatamise vastu aitasid ettevõttel kasvada. Perekond Strolz on põlvkondade jooksul jätkanud traditsiooni ja pidevalt täiendanud oma teadmisi suusavarustuse valdkonnas ning pakkunud parimat teenindust.

Tegelikult tulin täna lihtsalt uudishimust kaasa, kuid selles seitsmekorruselises pealtnäha butiik-kaubamaja meenutavas spordipoes tundsin end nagu laps mänguasjapoes. Siit lihtsalt ei väljuta tühjade kätega. Kui pole vaja suusavarustust osta või rentida, siis uut mütsi ja päikeseprille on ju ikka vaja 🙈

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar