reede, 3. november 2023

Hello Africa!

Kohvrite pakkimine on keskmisest keerulisem projekt. Esiteks tuleb kasutada riidest kotte, sest kilekotid on Keenias keelatud. Hirmutatakse rahatrahvi või vanglakaristusega. Euroopa lennunduses kohustuslik vedelike kilekott tuleb kirjade järgi Nairobi lennujaamas ära visata. Etteruttavalt võin öelda, et keegi seda tegelikult ei kontrolli ja nii õnnestus mul üks kilekott kogemata riiki smuugeldada. Teiseks tuleb kaasa võtta kõik sulejopest ujumisriieteni.

Paljudele seostub Keenia kuulsa Taani kirjaniku Karen Blixeni raamatuga „Out of Africa“, mille mängisid romantilises draamas kuulsaks Robert Redford ja Meryl Streep. Minule isiklikult meenuvad hoopis pikamaajooksjad ja joonisfilm „Lõvikuningas“. Viimasest on eredalt jäänud meelde fraas – Hakuna Matata! – pole probleemi!

Peale 14 tundi teel olemist maandusime Keenia pealinnas Nairobis, millest soovitatakse suure kaarega mööda minna. Mu lemmik moekunstnik ütles näiteks, et Keenia oli elureis, aga pealinnas taheti teda ühe päeva jooksul kümme korda ära tappa või tühjaks varastada. Õnneks pikem Nairobi külastus meie plaanidesse ei mahu, aga üks öö tuleb siin siiski veeta.

Lennukist väljudes saime kaela korraliku vihmasaju, mis saatis ka teel hotelli. Elame Nairobi kõige turvalisemas Kareni linnaosas, mis on saanud nime juba eelpool mainitud Taani kirjaniku järgi, kes siinkandis elas ja farmi pidas.

Toas ootas juba varasematest Aafrika reisidest tuttav baldahhiiniga voodi, mis kaitseb erinevate elukate eest. Hoolimata sellest, et tegemist on butiikhotelliga, siis jooksevad gekod laes ja katus laseb vett läbi. Seintega on nii nagu Aafrikas ikka, kõik kostub läbi. Need ongi Aafrika võlud, mis siia ikka ja jälle tagasi kutsuvad. Hello Africa!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar