esmaspäev, 5. oktoober 2020

Riia

Pühapäeval lõpetasime koduse pitsahooaja sügisele kohase ilmaga. Oli nii vihma kui ka tuult ning temperatuur langes kohati alla kümne kraadi. Samal õhtul võttis meid vastu ootamatult soe Läti pealinn. Kella kaheksa ajal näitas termomeeter 20 soojakraadi. Miks mul talvemantel seljas on?

Elame Galleria Riga kõrval, muljetavaldava juugendarhitektuuri poolest tuntud nn vaikse keskuse linnaosas. Vaieldamatult minu lemmikkant Riias.

Täna lubab nädala parimat ilma, seega plaanin võimalikult palju õues olla. Kodust jalutuskäigu kaugusel asub linnasüda, kuhu viib parkidega ääristatud Vabaduse puiestee, mille keskel kõrgub graniidist Vabadussammas, mis mälestab Läti vabadussõjas hukkunud sõdureid ning on lätlastele omariikluse, rahva ühtsuse ja iseseisvuse sümboliks.

Lisaks sambale sai üle vaadatud toomkirik, linnavalituse plats ja Riia üks sümbol - kaunite ornamentidega Mustpeade maja. Päikese käes on mõnusalt soe, lühikese varruka ilm.


Uudised koroonarindelt. Tallinna tänavapildis on maske oluliselt rohkem. Kaubanduskeskuses oli peale minu veel täpselt kaks maskiga inimest. Täna kuulutati välja, et alates kolmapäevast on Läti ühistranspordis mask kohustuslik.

Ka siinsele toitlustussektorile on koroona jätnud oma jälje. Näiteks minu lemmik hommikusöögikoht on uksed sulgenud. Juba mitu päeva unistasin nende maitsvatest sõrnikutest. Selle asemel tuleb hakata ise pannkooke küpsetama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar