esmaspäev, 11. juuli 2011

Barbaresco

Täna hommikul sõitsime mööda viinamarjapõldude vahel looklevaid külateid Barbarescosse. Samanimeline Piemonte piirkonna hittvein valmib ainult Nebbiolo viinamarjasordist, mis on korjatud siitsamast Barbaresco küla ümbrusest. 


Barbarescos asub ka 150-aastaste traditsioonidega Gaja veinimaja. See on ühe perekonna ettevõtmine, kus teadmised ja saladused antakse edasi põlvest põlve. Maailmas väga hinnatud ja kõrge kvaliteediga Gaja veinide ajalugu sai alguse just siit. Esialgu valmistati veini ainult oma restorani külastajatele, kuid tihti tuldi suurte nõudega ainult veini ostmas ja perekond Gaja tegi otsuse – restoran sulgeda ning spetsialiseeruda veinile. Hetkel tegutseb siin neljas põlvkond, kellega koos õnnestus meil nende suurepärast toodangut degusteerida ja maailma asju arutada.


Järgmine peatus on Itaalia vahuveinide pealinn Canelli, kus asuvad Coppo veinikeldrid, mille lugu sai alguse aastal 1892. Saime lühiülevaate nende tegemistest ja veinide maitsest.


Räägitakse, et sügisel on Piemonte kõige rohkem iseenda nägu – siis, kui punaseks värvunud lehtedega veiniaiad udusse vajuvad. Udukaste annabki siinsetele marjadele viimase ja erilise maitsenüansi. Miski minus ütleb, et tulen siiakanti veel tagasi.

Peale teaduslikku ja väsitavat päeva veinide maailmas jõuame õhtuks maailma moepealinna Milanosse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar