pühapäev, 28. aprill 2024

Szentendre

Jalutasime läbi ostugurmaanide paradiisi Doonau äärde, kus sedakorda astusime laevale, mis viis jõeäärsesse väikelinna nimega Szentendre. Tänu oma ajaloolisele arhitektuurile ning lihtsale ligipääsetavusele nii jõe kui ka raudtee kaudu on sellest saanud Budapestis peatuvate turistide lemmiksihtkoht. Lisaks kaunile arhitektuurile on siin palju muuseume, galeriisid, suveniiripoode ja restorane.

Mis sa veel oskad tahta? Viis tundi möödus linnutiivul. Jõudsime mööda muinasjutulisi tänavaid ja poode ringi kolada. Süüa jõudsime ka. Isegi ühe kiriku juurde mäkke suutsime ronida. Retro muuseumi juures käisime ka, aga kohale jõudes mõistsime, et me pole täna sellel lainel ja pöördusime tagasi kaubandusvõrguga tutvuma.



Kui hommikul sõitis laev poolteist tundi, siis tagasi tulime tunniga. Kuigi esialgu oli meil plaanis teha üks õhtune kruiis, siis peale tänast loobusime sellest mõttes. Saime oma Doonau ja laeva doosi kätte. Ka mõlemal kaldal asuvad uhked hooned on nähtud. Kindlasti on päikeseloojangu kruiisil omad võlud, aga midagi peab järgmiseks korraks ka jääma.

Õhtuti ei saa Budapestis üle ega ümber Juudi kvartalist. Oleme jälle siin. Eile külastatud varemebaari kõrval on toidutänav, kus nautisime koos paljude teistega sumedat suveõhtut ja lángose ja pardi burgerit. Elu on ilus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar