reede, 10. november 2023

Puhkus

Kuigi enam pole põhjust varajaseks ärkamiseks, siis elan endiselt päikesega samas rütmis ja jälgin hommikuti, kuidas kohalikud kalurid paatidega mööda kihutavad. Täna äratas mind aga hoopis õuest kostuv mürgeldamine. Kui aknaluugid eest lükkasin, siis vaatas mulle vastu pesakond ahve. Tore oli hambapesu kõrvale nende tegutsemist jälgida. Ikkagi Aafrika.

Eile oli tõsine puhkamise päev. Peale ujumise, lugemise ja söömise muud tarka ei teinudki. Kohe üldse ei oska pikalt mittemidagitegemist harrastada. Nii pakkisimegi ennast täna peale hommikusööki autodesse ja läksime ümbruskonnaga tutvuma.

Sõitsime sisalagaavi põldude vahel. Meeletult ilusad on need lõputud sisali read taeva taustal.


Vähenõudlik sisalagaav kasvab soojas kliimas aasta läbi. Taimest saadakse looduslikku kiudu, millest valmistatakse paberit, nööri, köisi, vaipu ja kotte.

Need põllud siin kuuluvad Kilifi Plantation’ile. Tegemist on mahetoodangule orienteeritud farmiga, kus muuhulgas tegeletakse sisalagaavi ja piimakarja kasvatusega. Lisaks on loodud siia ka ainulaadne ärikeskkond, mille südameks on restoran Food Movement ning selle ümber pesitsevad kohalikku käsitööd, kunsti, riideid ja mööblit pakkuvad stuudiopoed. Muuhulgas leidsin ühe kohaliku disaineri, kes on oma brändiga Hamaji osalenud ka Pariisi moenädalal.

Tuletan meelde, et oleme Aafrikas ja ka see unikaalne ettevõtmine on aafrikalik. Siit ei tasu otsida konditsioneeritud marmorpõranda ja vitriinakendega poode, vaid hoopis iidse viigipuu alt keskkonnasõbralikest materjalidest ehitisi. Väga lahe ettevõtmine.


Ostud tehtud, sõitsime üle silla ja tutvusime ka Kilifi linnakesega. Käisime köögiviljaturul ning jalutasime uudishimulikult tänavatel ringi.



Aafrikale omaselt oleme ka meie vaatamisväärsused. Ei tea, kas see on peas kinni, aga telefoni ma siin igal juhul välja võtta ei julge. Üldiselt on nii, et mida vähem varandust endaga kaasas kanda, seda turvalisem on. Nii olengi kõik ehted, kella ja isegi koti koju jätnud. Pangakaart, raha ja telefon mahuvad taskusse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar