kolmapäev, 8. november 2023

Põhjanabalt troopikasse

Viimane hommik idüllilises Boranas kostitas korraliku sajuga. Aafrika vihmad olla lühikesed, aga see siin tõestas vastupidist. Kuue tunniga on maha sadanud arvestatav kogus vihma. Plaan enne lahkumist veel üks varajane safari teha, muutus magamise plaaniks. Mis mul saab selle vastu olla? Puhkus ikkagi ju.

Hommikusöögilauas selgus, et millal ja kuidas minema saame, on teadmata. Esiteks ei saa lennukid tõusta ja maanduda ning teiseks ei tea keegi, kas tee, mis lennukini viib, üldse olemas on. Peale mõningast ootamist asusime siiski teele.

See sõit oli seiklus omaette ja kuulub kateglooriasse „võimalik vaid Aafrikas“. Lisaks teedele, mida enam praktiliselt pole, lendab igast suunast vett ja pori. Üleöö on tekkinud jõed ja neist läbi sõites jääme mitmesse kohas kinni. Rattad käivad all ringi nii vees kui teedel või õigem oleks öelda porimülgastes. Kord olin kindel, et nüüd kohe vajume jõkke külili. Õnneks on meie safarigiid-autojuht Richard pikkade kogemustega ning tõi meid poriste, kuid õnnelikena sihtkohta.



Lennurajal ootas kitsekari, aga mida pole on lennuk. Ütlen ausalt, et uuesti sama teed tagasi ei tahaks sõita. Mõni minut hiljem hakkasid udust paistma tuled ja sealt see meie isiklik lennutransport lõpuks saabus.


Oleme juba harjunud Keeniale omaselt elama hetkes. Lähme, siis kui lähme ja kiiret pole kuhugi. Järgmine kord vaatame kella, kui peame pikema lennu Euroopasse ette võtma. Seniks naudime elu.

Kaks tundi hiljem maandume Keenia rannikul, kus võtab vastu suurepärane troopiline kliima. Nüüd saab sulejope kleidi vastu vahetada.

Keenia väga erinevad maastikud mõjutavad ka kliimat. Rannikul on kliima troopiline, mida iseloomustavad stabiilne soojus ja kõrge õhuniiskus. Madalikel on ilmastik üldiselt kuum ja kuiv, mägedes ja platoodel on aga päevaste ja öiste temperatuuride erinevused väga suured. Kõik see omal nahal katsetatud ja just nii ongi.

Mägedes sain privaatse ja inimeste vaba Aafrika kogemuse. Nüüd olen jõudnud rahva sekka. Sõidame läbi väikeste asulate, kus näeb ehedat külaelu Aafrika moodi.


Kilifi rannikulinna lähedal kalju tipul asuvast Sirai Beach’i villast saab nädalaks meie uus kodu. See on ideaalne paik laiskadeks päevadeks. Just see, mida vaja.


Vaatame, mida toredat kuulsal Keenia rannikul lisaks soojale kliimale ja palmidega ääristatud liivarandadele veel pakkuda on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar