pühapäev, 10. juuli 2022

Moseli kaldal

Kuna S.A. Prümi veinimõisa praegune omanik Saskia Prüm on karantiinis, siis hommikused plaanid tühistusid. Nii sain kauem magada ja jõudsin isegi Saksamaa vanima linna Trieri vanalinnale ringi peale teha.


Lisaks suursugusele Saksamaa vanimale kirikule ja katedraalile õnnestus üle vaadata ka võimas linnavärav Porta Nigra, mis on väidetavalt üks paremini säilinud Rooma-aegne ehitisi Saksamaal.


Keskpäeval kogunesime taas bussi, et sõita lõunale Moseli veini- ja viinamarjapealinna Bernkastel-Kues’i. Imeliste vaadete saatel jõudsime ühte viinamarjaväljade keskel asuvasse väikelinna. Hakkan vaikselt usukuma neid, kes ütlevad, et tegemist on Lääne-Saksamaa ühe ilusaima paigaga. Vastuväited puuduvad. Nagu Saksa muinasjutus jalutaks ringi.


Õhtusöök Trieris Moseli jõe kaldal asuvas restoranis Bagatelle. Toit on superluks. Ainult, et sattusime keset muusikafestivali Moselfest, mis tähendab, et taustaks „kõlas“ kõik see aeg tümpsumuusika (loe: vaiba kloppimine), mis üldse ei tahtnud sobida meie puhkuse idülli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar