reede, 8. juuli 2022

Maastricht

Kolm on kohtu seadus. Kaks aastat on seda reisi edasi lükatud, kuna kontserdid olid Hollandis koroona piirangute ajal keelatud.

Viiulivirtuoos ja dirigent André Rieu on miljonitele tuntud kui valsikuningas ja tema Johann Straussi orkestriga antud kontserdid kodulinna Maastrichti peaväljakul pakuvad alati ülevaid emotsioone ja orkestrimuusika kõrgtaset.

Nii nad räägivad. Tänase õhtuni ei teadnud ma, kuhu tulen. Arvasin, et tegemist on mõne klassikalise muusika kontserdiga, kus külastajad istuvad rahulikult toolidel, aga võta näpust. See pidu ja pillerkaar, mis siin lahti läks oli pehmelt öeldes üllatav.

Laval olid korraga ja vaheldumisi 150 liikmeline meeskoor, erinevad solistid ning orkester, mis koosnes 14 erineva rahvuse esindajatest.


„Ilusal sinisel Doonaul“ saatel hakati valssi keerutama. Seda tegi ka Maastrichti linnapea. Hea turundustrikk oli see, et tund aega lõpetati kontserti. Nii tõmmati rahvas käima. Lõpuks meenutas kontsert lõbusat šlaagripidu, kust ei puudunud lumehelbed, kullasadu ja ilutulestik. Olgu öeldud, et valdava osa publikust moodustasid üle maailma kokku sõitnud 70+ prouad, kellele ei olnud mingi probleem näppu visata ja tantsu vihtuda.

Jõudsin järeldusele, et minu teadmatus võis olla tingitud sellest, et olen natukene valest vanusegrupist. Igal juhul oli muusika võimas ja lõi positiivse meeleolu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar