kolmapäev, 21. august 2024

Hanikatsilt Baierisse

Enne kui viimane ametlik suvekuu lõppeb, proovin ka natuke puhata. Esimesed neli päeva veetsin Hiiumaa lähistel Hanikatsi laiul, kus nautisin metsikut loodust, kalapüüki, telgis ööbimist ja merevees pesemist. Sain haugi hambajäljed pöidlasse, mille üle olen tõeliselt õnnelik – ainult kalamehed mõistavad.


Aga mis puhkus see ilma lennukita on? Tänast õhtusööki nautisin juba Saksamaa kõrgeima mäemassiivi, Zugspitze, jalamil asuvas Garmisch-Partenkirchenis. Algselt oli tegemist kahe eraldi külaga, mis liideti 1936. aasta olümpiamängudeks. See talispordikeskus on tuntud ka kui helilooja Richard Straussi kodukoht.

Suureks üllatuseks saime privaatse restoranielamuse. Ei teagi, kas siin on elu ainult talvel või on mingi muu põhjus, aga hetkel valitseb siin täielik inimtühjus.

Ööbime kilomeetri kõrgusel Wettersteini mäeaheliku jalamil, Klaisi küla lähedal asuvas Schloss Elmau’s, mis ehitati aastatel 1914-1916. See neljakorruseline loss ja riiklik monument kannatas 2005. aasta tulekahjus, mille käigus hävis peahoone ülemine korrus peaaegu täielikult. Loss ehitati uuesti üles ja avati 2007. aastal 5* hotellina. Lisaks on see armastatud kontsertpaik ning rahvusvaheliste konverentside ja sündmuste toimumiskoht, kus on kahel korral peetud G7 tippkohtumist.


Tänu omaniku armastusele elevantide vastu võib selles ajaloolises hoonekompleksis saada „elevantide üledoosi“. Elevante leidub kõikjal – alates diivanitest, voodipeatsitest ja tapeetidest kuni susside, joogamattide ja kommipaberiteni välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar