esmaspäev, 15. aprill 2024

Andratx. Estellencs. Banyalbufar.

Täna tõotab tulla selline Eesti suvi oma parimatel päevadel ehk 24 kraadi ja vahelduv pilvisus. Ideaalne kliima basseini ääres mõnulemiseks.


Kuidagi nii mõnus oli, et unustasime õigel ajal süüa. Nii juhtuski, et tegime kaks-ühes ehk lõuna muutus varajaseks õhtusöögiks. Maitsvat toitu nautisime omaaegses Vahemere piraatide meelispaigas Port d’Andratx’is. Mõistan, miks piraatidele siin meeldis, mulle meeldib ka.

Järgmine peatus Estellencs on rahulik mägiküla kivisel rannikul eemal massiturismist. See küla eristub minu jaoks teistest selle poolest, et siin on kohe eriti palju savist lillepotte. Nii majade küljes kui ka tänavatel.


Nagu siinkandis kombeks, siis kohalikke tänavatel praktiliselt pole. Ainsas kohvikus olid eranditult kõik kliendid peale meie seljakotimatkajad. Lähemal uurimisel selgub, et põhjusega, kuna see Andratx’i ja Banyalbufar’i vaheline küla on mitmete matkateede ristumiskoht. Julgen väite, et ka jalgrattaid on siin rohkem kui autosid.

Tänaseks on selge, Mallorca on üks suur jalgratturite paradiis. Seda väidetavalt just aprillis, kuna siinne vahemereline kliima lubab muu Euroopaga võrreldes varem treeningutega alustada. Boonuseks imeliste vaadetega mööda mägesid kulgev teede võrk ning ääretult viisakad autojuhid. Osadel teelõikudel on liialdamata rattureid rohkem kui autosid. Mujal maailmas sellist liiklusmärki tihti ei koha, aga Mallorcal on see tavaline.


Enne veel kui tagasi koju pöördume, vaatame kõrgelt üle ka Banyalbufar’i linnakese, mis on tuntud oma merre ulatuvate järskude terrasside poolest, kus kasvatatakse veini tootmises kõrgelt hinnatud Malvasia viinamarju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar