neljapäev, 16. november 2023

Puhkus vol2

Tänasele vihmale eelnes kaks eriti troopilist päeva. 24/7 oli põhjamaalase jaoks liiga palav. Isegi minusuguse külmavares ei saanud 32 kraadisest basseinist jahutust. Kuumarabanduse vältimiseks eelistasin kõige kuumema aja päevast veeta konditsioneeritud toas ja nautida imelist aknavaadet.


Paar päeva tagasi otsustasime, et kuna meie juures liivaranda ei ole, vaid saab otse trepist sügavasse vette astuda, siis laseme ennast lähedal asuvasse randa viia. Päris mõnus oli vahelduseks liival jalutada ning türkiissinises ookeanis mõnuleda. Limonaad hipilikus rannabaaris pani i-le täpi.


Seejärel pöördusime tagasi oma kõrge müüriga ümbritsetud ja turvamehe poolt valvatud paradiisi.


Enne õhtusööki viidi traditsioonilise puupaadiga Kilifi abajasse päikeseloojangut vaatama. Kuna taevas oli natuke pilvine, siis loojangut eriti ei näinud. Sellegipoolest oli mõnus õhtupoolik toredas seltskonnas.

Puhkamise raske töö vahel oli eilse päeva tipphetk Kilifi kaubanduskeskuse külastamine. Poodi sisenemisel kontrolliti eranditult kõiki metallidetektoriga ja ka koti sisule visati pilk peale. Üllataval kombel on poes palju meile tuttavat toidu- ja esmatarbekaupa, aga mina otsin hoopis kohalikku toodangut. Kes otsib, see leiab. Eriti äge on 25kilone riisikott. Ka Keenia pähklid ja kommid on leitud.

Lõputult võiks rääkida Keenia erakordsest loodusest ja tohutust külalislahkusest, aga siin ja praegu saavad minu kaks nädalat selles suurte kontrastidega riigis otsa. 

Asante sana! 💖

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar