reede, 4. november 2022

Teel paradiisi

Mark Twain on öelnud, et kõigepealt loodi Mauritius ja alles siis kopeeriti selle järgi paradiis. Kirjanikuhärral võib isegi õigus olla, sest peale 15 tundi teel olemist paistab lennuki aknast see korallriffide ja türkiissinise veega ümbritsetud saar justkui muinasjutust. Lisaks mäed, palmid ja liivarannad. Piloot ütles just, et õhutemperatuur on 28 kraadi. Ongi vist paradiis.

Lõuna-Aafrika ranniku lähedal India ookeanis paiknev vulkaanilise päritoluga saareriik Mauritius on mõõtmetelt veidi väiksem kui Saaremaa ja elanikke on 1,2 miljonit. Riigi ametlik keel on inglise keel, kuid kohalikud kasutavad omavahelises suhtluses palju ka prantsuse ja kreooli keelt.

Lennujaamast tunnise autosõidu kaugusel Anahitas asub Four Seasons Resort hotell, mille tagumises nurgas asuvast villast saab järgmiseks 10 päevaks meie kodu. Aknast paistab privaatrannaga laguun ja saare rannajoont erosiooni eest kaitsvate mangroovisaludega saarekesed. Eelmisest aastast tuttav lendrebane on kohal. Ja mina ka.


Miks just Maurituse idarannik? Kui tahad piltpostikaardi väärilist Mauritiuse vaadet, soovitatakse peatumiseks valida just saare idaosa, kus ootavad lõputud liivarannad ja türkiissinine ookean. Samas on see ka saare tuuliseim rannik, mis tähendab, et suvisel ajal saab kuumusele kosutavat värskendust ning talveperioodil võib imetleda ookeani laineid püüdvaid surfareid, kui just ise surfata ei taha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar