teisipäev, 12. juuli 2022

Puhkuse lõpp või hoopis algus?

Jätkame veinituuri Rheingau piirkonnas. Alustame Georg Breueri veinimõisast. Tegemist on Rüdesheimi veinitootjaga, mille kuivad, jõulised ja tihked veinid valmivad Reini jõe äärsetel kaljuterrassidel. Täna toimetab siinsetes valdustes oma meeskonnaga Theresa Breuer, kes jätkab oma isa Bernhard Breueri jälgedes peale viimase ootamatut lahkumist 2004. aastal, kui Theresa oli alles 20-aastane.

Lõuna ja vaba aeg ühes Euroopa vanimas kuurortlinnas Wiesbadenis, mis sai Teises maailmasõjas vähem kannatada kui ülejäänud Saksamaa suurlinnad. Seetõttu on kesklinnas säilinud palju klassitsistlikus stiilis hooneid.

Siinkohal pidi järgnema sõit lennujaama, aga tund enne bussi istumist saabus info, et lend on tühistatud ja asenduseks saadeti piletid reedeks.

Kogunesime suure puu alla aru pidama. Kuna turismihooaeg on tipus, siis anname aru, et 14-le hotelli saada on paras väljakutse. Lisaks sellele, et hotellid on puupüsti täis, sai üsna pea selgeks, et üheski Saksamaa linnas pole võimalik autot rentida ning kõik rongi-, bussi- ja lennukipiletid on välja müüdud.

Peale mõningast peata olekut ning läbirääkimisi ülemuste ja muude kohustuste üle vaatamist, otsustasime ühehäälselt, et ei hakka rapsima, vaid naudime sülle kukkunud puhkusepäevi. Selleks hetkeks oli selge, et mitte mingi valemiga ei jõuaks me koju enne neljapäeva õhtut. Kõik alternatiivid olid piisavalt ebamugavad ja arvestades Euroopas valitsevat lennukoast ei saanud neiski lõpuni kindel olla.

Lisaks vererõhule oli ka õhutemperatuur tõusnud lakke ja nii tekkis soov ujuma minna. Minu ettepanek valida vahelduseks basseiniga hotell kitsendas mõnevõrra valikut, aga otsingud kantsid vilja. Saime toad Frankfurdi lähistele Königsteini mäel asuvasse endisesse kopsuhaigete sanatooriumisse ehitatud hotelli Falkenstein Grand. Ei saa märkimata jätta, et tervislikke eluviise propageeriva ajaloolise hotellikompleksi terrassilt avaneb vaade alla Frankfurdile. Enne õhtusööki kiire ujumine selle sama suurlinna taustal.


Üks mis kindel, et väljend lennusõit on ajavõit hetkel ei kehti. Homme vaatame, mis edasi saab, aga täna olen rahul oma lennunduse pantvangi staatusega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar