reede, 21. juuli 2023

Turu linn ja saarestik

Töönädala lõpetuseks pole midagi paremat, kui nautida õhtusööki Turu linnas Aura jõe kaldal. Ka kohalikud on tulnud südasuvise nädalavahetuse algust tähistama. Sarnaselt Tartule on siin märksõnadeks linna läbiv jõgi ja üliõpilased.

Kõht täis, tegime kiire jalutuskäigu. Turu tähtsamad tänavad on rajatud jõe kallastele, kust leiab armsa vanalinna välikohvikute ja disainipoodidega, kaldapealsel aega veetvad noored, aga ka Soome suuruselt viiendale linnale omase tänapäevasema linnaosa.


Aga mitte Turu linna ei tulnud seekord avastama, vaid hoopis Turu saarestikku. Üllatus oli suur, kui omast arust sihtkohta jõudsime, aga mökki asemel ennast hoopis paadisadamast leidsime. Meid tervitati sõbralikult, paluti autod ära parkida, asjad võtta ja paati astuda.


Ootamatu, aga imeline paadisõit viis Koivusaari’le. Alustuseks hakkas paistma paadisild ja siis mõned astmed kõrgemal asuv osavalt puude vahele peidetud maja koos tünnisaunaga. Midagi minu maitsele. Kuna olin esimene, kes paadist välja astus, siis valisin ringi vaatamata selle toa siin – miljonivaade otse voodist ja otse merele.


Selgus, et see on saunamaja ning häärber koos köögi ja terrassiga asub 104 puidust trepiastet kõrgemal. Sekundiga genereerisin uue plaani, et ei mingit väljas söömist, vaid naudime võimalikult palju seda elu siin. Ettepanekuga nõustuti ühehäälselt.


Enne magama minekut mõnulesin päikeseloojangu taustal tünnisaunas. Nagu maailmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar