esmaspäev, 21. veebruar 2022

Tormised võlud

Nädalatagune ilmaennustus lubas, et täna tuleb üks korralik sajupäev. Ilmataat juba oskab sõna pidada. Üks jama selle asja juures muidugi on – suusamäele ei kiirusta. Kuna mulgi õnnestus lõpuks koroona läbi põdeda, siis täidan nüüd arsti soovitust ja võtan rahulikult. Täna läks nii, et just siis kui suusariided selga sain, tuli esimene entusiast peale ühte laskumist mäelt tagasi ja kinnitas minu veendumust, et õigem on see päev raamatu seltsis veeta. Veel pool tundi hiljem oli ka ülejäänud seltskond kodus tagasi. Võeti välja mängukaardid ja Ivo Linna hakkas laulma.

Mis sest, et suusataud oli mul täpselt null kilomeetrit, aga kõht läks tühjaks ikka. Võibolla ei läinud ka, aga kuna lõunaks oli broneeritud laud minu lemmikrestoranis, siis võibolla mõtlesin kõhu tühjemaks, kui see tegelikult oli. Palun mulle kaks austrit ja üks foie gras. See on selge menüüd vaatamata ja nii aastast aastasse. Tormise ilma tõttu jäid täna küll tantsud ära, aga muidu oli kõik superluks. Le Cap Horn on oma endises headuses või paremgi veel.


Algselt oli plaanis lõunale suusatada, aga viimasel hetkel mõtlesime ringi. Tagantjärele tarkus on, et suuskadel oleksin oluliselt kiiremini mäest alla saanud. Selleks et 2,5 km kauguselt restoranist koju saada, tuli istuda üle tunni autos. Lumetormile lisaks oli kitsas mägitee kiilasjääga kaetud ja kõik autod vajusid teelt välja. Kui kolm autot kraavis olid, pandi liiklus seisma. Ütlen ausalt, et ei oleks tahtnud seal kuristiku serval teelt välja libiseda. Osad kodanikud, kelle kannatus katkes, hakkasid jalgsi alla minema. Eranditult kõik nad kukkusid korduvalt – nagu komöödiafilmi vaatasin. Lõpuks tuli alt külast lumesahk ja ülevalt mäelt rajatraktor. Peale nende kahe „võimuvõitlust“ tagurdas lumesahk tuldud teed alla tagasi. Aega läks, aga tulema saime. Selle aja jooksul said mul bulgaarlasest autojuhiga kõik jutud räägitud. Muuhulgas sain teada, et sellist lumetuisku tuleb siinkandis ette kahe kuu jooksul korra. Kõlab nagu loto peavõit. Või kuidas?

Õhtul ikka veel sajab. Kindel on, et homme ärkan muinasjutulisel talvevõlumaal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar