esmaspäev, 11. november 2013

Abu Dhabi

Abu Dhabi jätab Dubaiga võrreldes kuidagi hubasema mulje. Esmapilgul on peamine erinevus rohelisuses. Põhjust ei pea kaugelt otsima. Siinne kõige tähtsam mees lihtsalt armastab loodust ja suunab tohutult ressursse sellesse, et kõrbes laiuks üks kaunis ning roheline linn.

Väga võimsa mulje jättis üks maailma suurimaid ja kauneimaid mošeesid - Abu Dhabi Grand Mosque. Peale ümberriietumist musta hõlsti lubati meil mööda seda kaunidust ringi hõljuda. Minu suu jäi sõna otseses mõttes lahti. Kokku pole siin igal juhul hoitud.



Enne lõunasööki merevaatega terrassil tegime kiirvisiidi ühte väidetavalt maailma luksuslikumasse hotelli, kus pildistamine oli enamjaolt keelatud. Lisaks sellele, et siin on kõik kullast, asub siin maailma kõige esimene kullaautomaat ja kohvik, kus kõik koogid on osaliselt kaetud puhta kullaga. Hoone on tõeliselt suursugune, aga kook ei jätnud kustumatut muljet. Kõik mis ahvatleb ja hiilgab, polegi veel kuld…


Peale esimest atraktsiooni Ferrari World’s tundsin, et oluliselt lihtsam oleks olla, kui oleksin lõunasöögi vahele jätnud. Veendusin, et F1 pilooti minust ikka ei saa. 

Õhtuks jõudsime tagasi kõige pöörasemate ideede “kuningriiki”. Dubais on kõik võimalik. Kas teadsite, et Dubais saab mäesuusatada? Ja seda ühes kaubanduskeskuses. Või et üks šeik otsustas 2001. aastal alustada merre nn palmisaarte ehitamist. Tänast õhtusööki nautisimegi ühel neist palmisaartest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar