esmaspäev, 11. juuli 2011

Veini, veini ja veel kord veini

Täna hommikul sõitsime mööda viinamarjapõldude vahel looklevaid külateid Barbarescosse, kus asub 150-aastaste traditsioonidega Gaja veinimaja. See on ühe perekonna ettevõtmine, kus teadmised ja saladused antakse edasi põlvest põlve. Maailmas väga hinnatud ja kõrge kvaliteediga Gaja veinide ajalugu sai alguse just siit. Esialgu valmistati veini ainult oma restorani külastajatele, kuid tihti käidi suurte nõudega ainult veini ostmas ja perekond Gaja tegi otsuse – restoran sulgeda ning spetsialiseeruda veinile. Hetkel tegutseb siin neljas põlvkond, kellega koos õnnestus meil nende suurepärast toodangut degusteerida ja maailma asju arutada.

Järgmine peatus oli Canelli, kus asub Coppo veinimõis. Saime lühiülevaate nende tegemistest ja veinide maitsest.


Peale teaduslikku ja väsitavat päeva veinide maailmas olen õhtuks jõudnud taas maailma moepealinna Milanosse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar